window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-36386705-1');
Pazaruvaj.com Pazaruvaj - Надежден помощник за покупки

FM трансмитери

FM трансмитери

FM трансмитери

Какво

Станалото популярно напоследък наименование FM трансмитер е все още непознато на много хора, а и звучи доста странно. Накратко това е устройство, което позволява да се слуша музика с цифров сигнал от радио приемник.

Как работи?
Първо устройството има вграден MP3 плеър. Той предава сигнал посредством FM радио вълни. По този начин радиото приема сигнала и възпроизвежда MP3 файловете от устройството. Захранва се, като се включи директно към запалката на автомобила.
Ето схематично как се предава сигнала:
носител (флаш памет или карта) > FM трансмитер > радио сигнал > обикновено радио

Това наглед просто устройство е изключително удобно за приложение в автомобил. Доста често по-предпочитано от CD плеър, поради това, че е малко по размери, лесно преносимо и могат да се включат външни носители, различни от CD. И тук е момента да споменем на какви памети се записват MP3 файловете. Различните трансмитери имат различни възможности. Най-често трансмитерът има вход за включване на SD карта памет, USB порт за флаш памети, MP3 плеъри и други портативни устройства, също и стандартен 3.5мм. жак (като на слушалките), което на практика позволява слушането на музика от всякакви устройства. Някои имат и вградена памет.

Недостатъци?
 - качеството на звука не е толкова добро, колкото при CD плеъра
 - налага се закупуването на допълнителна памет, ако трансмитера няма вградена
 - все пак няма как да възпроизвежда музика от компакт диск

Предимства?
 - лесен, функционален и удобен за работа
 - не е необходим CD плеър в колата
 - не се получава "прескачане" на песента по дупките
 - без притеснения, че ще ви откраднат CD-то
 - много по-ниска цена от тази на CD плеъра
 - по-компактни носители, не се налага да се складират дискове в автомобила

Всеки сам може да прецени за себе си, кое би било по-добро за него, според възможностите, предпочитанията и приоритетите си.

Благодарности за текста на Петър Делчев.

Изглед: Списъчен Табличен
Покажи:
Ред:
Производител: Autokom
На база 2 отзива.
 Характеристики:   * FM трансмитер с mp3 * Работи с USB Flash памет * Има слот за SD Card / MMC * Формати: MP3, CD, DVD * Стерео плеър * Зарежда се в запалка на автомобил 12V * Наглася се на една и съща честота с вашата аудио систем..
14.00лв.
Производител: Autokom
На база 2 отзива.
 Характеристики:   * FM трансмитер с mp3 и Wireless * Работи с USB Flash памет * Има слот за SD Card / MMC * Формати: MP3, CD, DVD * Зарежда се в запалка на автомобил 12V * Наглася се на една и съща честота с вашата аудио система &n..
12.00лв.
Производител: Autokom
    НОВ     СЛОТ ЗА SD/MMC CARD     87.5-108 MHZ     LCD display     12/24v     дистанционно   ..
8.00лв.
×
×
×
×
×
×
×